Isparta Haber
HV
29 MART Cuma 03:18

Başkan Yüce, diş hekimi adaylarının heyecanına ortak oldu

Başkan Ekrem Yüce, SAÜ Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 yılı beyaz önlük giyme törenine katıldı. Öğrenci ve ailelerin heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yüce, diş hekimi adaylarına başarılar diledi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 22-11-2022 19:24   Güncelleme : 22-11-2022 19:24
Başkan Yüce, diş hekimi adaylarının heyecanına ortak oldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 yılı beyaz önlük giyme törenine katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde öğrenci ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende ayrıca AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Başsavcı Osman Köse, Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, SAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Altındiş de yer aldı. Başkan Yüce, törenin ardından 3 öğrenciye önlüklerini giydirdi.

 

Beyaz önlük saflık, hayat ve umuttur

Önlüklerini giyerek mesleğe adım atan tüm öğrencilerini tebrik ederek sözlerine başlayan Dekan Prof. Dr. Selma Altındiş, “Bugün hekimliğin simgesi olan beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Bu önlük sadece beyaz kumaştan hazırlanan bir giysi değildir. Beyaz önlük saflık, hayat ve umuttur. Kutsallığın simgesidir, temizliktir, adalettir, sorumluluktur ve vebaldir. Üzerindeki lekeler oluşan kırışıklıklar çalışkanlığın, vazgeçmemenin, her şeye rağmen azmini kaybetmemenin simgesidir. Önündeki düğmeler özveridir, bilgeliktir, tecrübedir, zorlu yılların parke taşıdır. Aynı zamanda o düğmeler annenizin, babanızın gözlerindeki pırıltıdır, gururdur ve sevgidir” dedi.

 

Beyaz önlük saflığı ve temizliği temsil eder

ve ailelerin heyecanı paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Ekrem Yüce, beyaz önlük giyerek mesleğe adım atan tüm öğrencilere başarılar diledi. Yüce, “Beyaz önlüğün benim gözümde iki anlamı var. Beyaz önlük öncelikle saflığı temsil etmektedir. Dürüstlüğü, yalansızlığı ve iyi bir insan olmayı çağrıştırır. Diğer çağrışımı ise temizliktir. Temizlik imandan gelir. Temizlik iyi, modern ve uygar insan olmaktan gelir. Beyaz önlüğü bu açıdan hiç kirletmemenizi, hakkını vermenizi temenni ediyorum” dedi.

 

Heyecan ve gurur

Yüce, “Bugün öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giyerek hekim olma yolunda adım atıyorlar. İyi hekim olmaktan önce iyi insan olmayı her zaman vurguluyorum. İyi insan olmadan iyi hekim olunmaz. Aileler olarak sizler de beyaz önlüklerini giyecek olan çocuklarınız kadar heyecan ve gurur içerisindesiniz. Çünkü aileleri de çocuklarının mesleki olarak ilk mürüvvetlerinizi yaşıyorsunuz. Bizler de aynı mutluluk ve gururu yaşıyoruz, çünkü özveri ve fedakârlığın simgesi olan, leke kabul etmeyen beyaz önlüklerini giyecekler. Öğrencilerimizi ayrı ayrı kutluyor, hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR