Isparta Haber
HV
29 MART Cuma 02:32

Kütahya Tasarım Teknokent Yükselişini Sürdürüyor

Kütahya Tasarım Teknokent, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı 9. AR-GE ve Tasarım Merkezi ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi ve Ödül Töreni’nde açıklanan teknokent istatistiklerinde yer alan başarı endeksinde bir önceki yıla göre 5 sıra yükselerek 55. oldu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-12-2022 22:47   Güncelleme : 23-12-2022 22:47
Kütahya Tasarım Teknokent Yükselişini Sürdürüyor

Kütahya Tasarım Teknokent’in teknokentler başarı endeksindeki yükselişi devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de düzenlenen 9. AR-GE ve Tasarım Merkezi ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi ve Ödül Töreni’nde katılımcılara hitap eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuşmasında teknokentler 2021 yılı başarı endeksini de açıkladı.

Konuşmasında Türkiye’de toplam 97 teknoparkın olduğunu hatırlatan Bakan Mustafa Varank’ın açıkladığı listede iki yıl önce kapanmak üzereyken 2020 istatistiklerinde hızlı bir yükselişle 60. sıraya yükselen Kütahya Tasarım Teknokent, son açıklanan 2021 istatistiklerinde 5 sıra daha yükselerek 55. sıraya yerleşti.

Toplantı ve açıklanan verilere ilişkin izlenimlerini paylaşan Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz “Çok faydalı ve coşkulu bir buluşma oldu. Zirveye biraz daha yaklaştık. Artık kurumsal ve nitelikli projelere imza atan bir teknokentiz. Yeni binamızla birlikte kapasitemiz yüzde 150 olacak, 2022 verilerimizle çok daha iyi noktaya geleceğimizi şimdiden söyleyebiliriz. İnşallah önce ilk 30’a sonra yeni binamızın getirdiği kapasiteyle ilk 10’a gireceğiz, bu süreçte her daim yanımızda olan Sayın Valimize, hem Rektörümüz hem Yönetim Kurulu Başkanımız olan Prof. Dr. Kâzım Uysal hocamıza, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez hocamıza, yönetim kurulu üyelerimiz, teknokent çalışma arkadaşlarımız ve kıymetli girişimcilerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz” diye konuştu

 

AdminAdmin

YORUMLAR