Isparta Haber
HV
28 MART Perşembe 17:13

7’li Masa Kendisiyle Çelişiyor

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK'nın kendisine verdiği desteğe gelen eleştirilere tepki gösterip, "Bayrak kırmızı çizgimizdir" dedi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 11-04-2023 21:35
7’li Masa Kendisiyle Çelişiyor

HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bayrak kırmızı çizgimizdir" açıklamaları, birkaç ay önce Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi'nde verdiği röportaj sırasında Türk bayraklarını kaldırdığı ortaya çıkan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Nuşirevan Elçi'yi akıllara getirdi.

‘100 YILLIK CUMHURİYET'İ YIKACAĞIZ’ İMALARIYLA HDP VE PKK'DAN DESTEK

CHP liderine ilk tebrik terör örgütü PKK'nın elebaşları ve HDP'nin eş başkanlarından geldi. İlk iş olarak HDP'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?" diyerek ortaklarını meşrulaştırmaya çalıştı.

PKK elebaşı Duran Kalkan, "6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır" derken diğer bir üst düzey PKK'lı Sabri Ok ise "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇELİŞKİLİ İFADELER

Geçtiğimiz günlerde PKK kanadından kendisine yönelik yapılan destek açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, kaçamak yanıtlar vererek, terörü sadece Türkiye'de değil tüm Orta Doğu'da bitireceklerini öne sürmüştü.

"Kavgayı değil barışı önceleyen bir anlayışı benimseyeceğiz." diyen Kılıçdaroğlu, "Bölgede terörden bıktık. Sadece biz değil Orta Doğu halkları da terörden bıktı. O bölgeyi tamamen terörden temizlemek zorundayız." diye konuşmuştu.

BAŞDANIŞMANI TÜRK BAYRAĞI KALDIRAN KILIÇDAROĞLU: BAYRAK KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Bugün katıldığı bir etkinlikte de terör örgütü PKK'nın kendisine verdiği desteğe gelen eleştirilere tepki gösterip, "Zaman zaman bizi suçluyorlar. Vay teröristler diyerek. Şunu herkes bilsin CHP'nin iki kırmızı çizgisi var; bayrağımız ve vatanımız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları birkaç ay önce CHP Genel Merkezi'nde verdiği röportaj sırasında Türk bayraklarını kaldırdığı ortaya çıkan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Nuşirevan Elçi'yi akıllara getirdi.

Elçi, söz konusu konuşmasında CHP'ye katılma nedenini "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da onun yol arkadaşları da iktidara geldiklerinde bu sorunun çözüleceğine dair umut vaat ediyor" sözleriyle açıklarken, özerklik vurgusunda bulunmuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR